Het allereerste gespecialiseerde opleidingscentrum voor de farma en biotech in Vlaanderen.

ViTalent is het eerste opleidingscentrum in Vlaanderen dat praktijkgerichte trainingen biedt voor huidige en toekomstige werknemers in de life sciences, dat is de sector van de farma en biotech.

ViTalent bevindt zich in het Wetenschapspark van de Universiteit Antwerpen in Niel. Op een oppervlakte van 1.500m² zijn er leslokalen, labo’s, praktijkruimtes met een cleanroom … alles om de werkomstandigheden in de farma- en biotechbedrijven op een levensechte manier na te bootsen.

De hoogtechnologische en kennisintensieve life sciences industrie is een van de sleutelsectoren van de Vlaamse economie. De (bio)farmaceutische industrie in Vlaanderen is zowel op vlak van onderzoek en ontwikkeling, productie als export toonaangevend in Europa en zelfs in de wereld. De beschikbaarheid van hooggekwalificeerde en goed opgeleide medewerkers is dan ook een cruciale factor om de internationale concurrentiekracht van de farma- en biotechbedrijven op lange termijn te garanderen en deze belangrijke industrie langdurig in Vlaanderen te verankeren.

Het is een sector in volle groei die de voorbije jaren heel wat kwaliteitsvolle jobs heeft gecreëerd, maar waarvoor nog geen gespecialiseerd en praktijkgericht opleidingscentrum bestond. Met een vormingsaanbod op maat wil ViTalent uitgroeien tot een extra troef voor de life sciences industrie in Vlaanderen.

Zoveel goede redenen om een opleiding te volgen bij ViTalent

Video afspelen